1. Inntakskost viser hvor mye det koster å ta en vare inn på lager.
 
2. Inntakskost er uten merverdiavgift.
 
3. Avansen = salgsinntekten uten mva. – varekostnaden
 
4. Bruttofortjenesten = salgsinntekten uten mva. - varekostnaden
 
5. I handelsbedrifter utgjør bruttofortjenesten og dekningsbidraget samme beløp.
 
6. Bruttofortjenesten regnes i % av varekostnaden (inntakskost).
 
7. Avansen regnes i % av varekostnaden (inntakskost).
 
8. Kostnadsbasert prissetting tar utgangspunkt i hvor mye markedet er villig til å betale.
 
9. Selvkost = inntakskost + indirekte kostnader + merverdiavgift
 
10. Dersom bruttofortjenesten er 30 % vil varekostnaden utgjøre 60 % av salgsinntektene.
 
11. Påslagstallet regnes i % av selvkost.
 
12. Inntakskost * påslagstall = salgspris eksklusive mva.
 
13. Inntakskost * påslagstall = salgspris inklusive mva.
 
14. Vi finner timeprisen i tjenesteytende bedrifter ved å dele hele det beløpet som skal dekkes inn, på antall fakturerbare timer.
 
15. Når en bedrift har ledig kapasitet, lønner det seg å akseptere alle tilbud som gir et positivt dekningsbidrag.